İçerik değiştir



Referandum’da Neden “Hayır” Denmeli?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 228 yanıt verildi

#41 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 16.08.2010 - 22:27

Yazılanları okudum da hep kilişelerden ibaret, Şuraya kendinizce neden hayır ya da neden evet dediğinizi bir yazında görelim neymiş ne değilmiş...
Oradan buradan copy paste yapmakla bu konu tartışılmaz.... Yargı siyasallaşıcak yok tekelleşicek falan filan... Bir kere siz şunu atlıyosuz.. Mevcut anayasada, anayasa mahkemesine cumhurbaşkanı üye atıyor... E arkadaş bundan sonra Türkiye'de cumhurbaşkanı nasıl seçilecek...? Siz bunu unuttunuz mu...? Cumhurbaşkanı halk oyuyla seçilmeyecek mi...? Cumhurbaşkanı'da parti lideri gibi meydanlara inip miting yapmayacak mı..? Yani siyasallaşmıcak mı...? Böyle halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir hükümetin mahkemeye üye ataması arasında ne fark var...? Ondan korkulmuyorda diğerinden mi korkuluyor...? Birde şunu araştırın bakalım o sürekli örnek gösterilern avrupa ülkelerinde yasamanın Anayasa mahkemesine üye atamadığı kaç ülke var...?

Türkiye öyle bir ülke ki atanmışlar seçilmişlerin önünde görüyor kendini...

Herkesin dilinde olan diğer bir konuda dokunulmazlıklar kaldırılsın... Ben bunu gerçekten anlamıyorum, bu Muhalefet açısından acayip tezat bir durum, en çok savunmaları gerek şey olan dokunulmazlıkları en çok onlar eleştiriyorlar... Özellikle son dönemlerde akp herkesi içeri alıyor diyenler için bulunmaz bir nimet... Dokunulmazlığın asıl amacı iktidarı korumak değil, muhalefeti korumaktır... Neden mi...? İktidar olan güç, mecliste çok kritik bir oylama öncesinde salt çoğunluğu yakalayabilmek için ,muhalefet milletvekillerinden bir kaç kişiyi herhangi bir iddayla gözaltına aldırıp oylamaya katılmalarına engel olmasının önüne dokunulmazlık olmazsa nasıl geçersiniz... Bu kimsenin aklına gelmiyor mu...? Kötü niyetli bir iktidar pekala bu dokunulmazlıkların kaldırılmasını kendi lehine çevirebilir... Zaten bu tehlikenin önüne geçmek için bu dokunulmazlık kavramı çıkarılmıştır avrupada...

Son olarak; bu ülkenin insanına koyun diyen, aptal diyen zihniyetler 95'ten 2009 yılına kadar olan bütün genel ve yerel seçimlerin sonuçlarını seçimler öncesinde meydana gelen olayları göz önüne alarak bir incelesin bakalım ne sonuca ulaşacaklar...? Aslında hepsine bakmasına da gerek yok 2007'deki seçim bile yeter Türk Halkı'nın nasıl bir seçmen olduğunu anlamak için... Bence tez konusu olacak bir seçimdir 2007 seçimleri...

Ben size 13 eylül günü olacakları şimdiden yazayım... Eğer bu referandumda %50-60 küsürlük bir oyla evet çıkarsa, muhalefet liderleri toplumun yarısının istemediği bir anayasa olmaz diyerek hemen erken seçim isteyecekler... Ama tam tersi aynı oranla hayır çıkarsa Türk Halkı doğru kararı vermiştir denilerek yine erken seçim isteyecekler... E şimdi adama sormazlar mı sizin istediğinizi yapan halk doğruda yapmayan halk yanlış mı...?

Bu mesaj Poseidon tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.08.2010 - 22:30

Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#42 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.08.2010 - 23:10

Aslında hepsine bakmasına da gerek yok 2007'deki seçim bile yeter Türk Halkı'nın nasıl bir seçmen olduğunu anlamak için...


Bence o kadar geriye gitmeye gerek yok. Ben sana Türk Halkı'nın nasıl bir seçmen olduğunu anlaman için, Türk Halkı'nın oylarıyla Devlet Bakanı olmuş bir herifin açıklamalarını sunayım.

"Paketin içeriğini okumadan evet demeyin. Ama bu paketin içeriğin okuduktan sonra paketin ülkeye neler kazındıracağını gördükten sonra bu pakete hayır diyenin ya aklında bir zoru vardır ya da vatan sevgisiyle ilgili bir sıkıntısı vardır"

Dünya görüşünü, politikasını, söylemlerini, eylemlerini ''Ben'' ve ''ötekiler'' ayrımı üzerine kurmuş bir siyasi parti bu ülkeye ne kazandırabilir ?

Her şeyi bir kenara bıraktım. Bu bir Anayasa değişikliği. Çobanından tut, öğretmenine, doktoruna, ev hanımına, esnafına yediden yetmiş yediye herkesi ilgilendiren nazik bir konu. Bu konuyu, meslis dışındaki ve içindeki partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, eğitimcilerle, fikir adamlarıyla tartışıp, toplumumun her kesiminin, her görüşün üzerinde uzlaşacağı, bütün tartışmaları bitireceği, çağın gereklerine uyacak, insanları kollektif olarak birbirine bağlayacak bir sivil toplum sözleşmesi haline getireceğine, neden kendi partinin dayatması haline getiriyorsun ? Bu demokrasi denen zımbırtı çoğunluğun oylarıyla iktidara gelmiş bir partinin, sermaye desteğiyle, medya gücüyle, devlet imkanlarıyla, küresel baskıyla tek tornadan çıkmışçasına bir toplum oluşturmasının aracı mıdır ?

Şimdi gerçeklerle mi yüzleşeceksiniz, yoksa statüko, elitler, halk iktidarı vs vs. geyiğine devam mı edeceksiniz, karar sizin.

#43 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 16.08.2010 - 23:37

Bakın bazıları neden ‘Evet’ diyecekmiş


* Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep Bey’le AKP’lileri yargıdan kurtarmak için EVET (!)
* Yargıyı, yasamayı ve yürütmeyi tek elde toplayıp, padişahlığı geri getirmek amacıyla Cumhuriyeti yıkmak için EVET (!)
* Kenan Evren’e ve 12 Eylül’e rahmet okutturacak biçimde diktatörlüğe yol açacağı için EVET (!)
* Taliban’ın önünde eğilenler için EVET (!)
* “Kul hakkı yedirtmem” diyen Recep Bey’in, eşini, Katar Emiri’nin kızının düğününe devletin uçağıyla götürüp getirmesi için EVET (!)
* Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için EVET (!)
* Kadının eve kapanması, hiç çalışmaması ve erkeklere köle olması için EVET (!)
* Askerlerimizi katleden PKK’ya Habur’da kucak açmak için EVET (!)
* PKK’yla savaşan askerlerimizi cezalandırmak için EVET (!)
* Bebek katilini serbest bırakmak için EVET (!)
* Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan’ın kurulması için EVET (!)
* Anadolu’yu Türksüzleştirmek için EVET (!)
* Ulu önderimiz Mustafa Kemal’i tarihten silmek için EVET(!)



şöyle basit bi iki şeyden evet diyeceğim misal;

*ezberden muhalefet yapmayı kanımın kaynayıp da milliyetçi geçindiğim dönemlerde bıraktığım için " evet " diyeceğim.

*parti seçimiyle / referandum arasında ki farkı idrak edebildiğim için "evet" diyeceğim.

*kıllık olsun diye evet diyeceğim.

*erdoğan a her an aşık olabilme potansiyelim olduğu için de evet diyebilirim.

*kim bilir belki, vatan haini, ya da sizin kadar ülkeyi sevmediğim / sevemediğim için evet diyeceğim.

******

bir mücahit edasıyla, ezbere, cepheden cepheye , üstelik ramazan günü, nasıl koşturuyorsunuz, enerjinize hayranım. keşke onu elektriğe suya filan dönüştürebilip de , aşırı vatanseverliğinize yakışacak türden, ülkeye üzerinizden hizmet verebileydik sayın waranko:)

#44 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 09:59

Sevgili suheda

Kıldan ve Sudan ibaret İnsanların verebileceği Kıldan ve sudan bir yanıt.
Kendinizi gayet güzel anlatmışsınız. Bana söyleyecek birşey bırakmamışsınız. Kıvırmadan, Çevirmeden, Kendinizi anlattığınız bu açık sözülüğünüzden dolayı sizi Tebrik ediyorum.

#45 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 10:28

Bu konuyu, meslis dışındaki ve içindeki partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, eğitimcilerle, fikir adamlarıyla tartışıp, toplumumun her kesiminin, her görüşün üzerinde uzlaşacağı, bütün tartışmaları bitireceği, çağın gereklerine uyacak, insanları kollektif olarak birbirine bağlayacak bir sivil toplum sözleşmesi haline getireceğine,



allahaşkına iki dakika gerçekçi ol. şu yazdığına kendin inanıyor musun? yani böyle bir şeyin mümkün olduğuna sen kendini inandırabiliyor musun?

birincisi türkiye'deki herkesin uzalaşacağı, herkesi memnun edecek bir metin yok. tamamen ütopya. illa birileri bir şeylere karşı gelecek. bu zamana kadar hangi anayasa o senin dediğin ütopik uzlaşma şeyisiyle yapılmış. 27 mayıs'ta demokrat partililere kim danıştı. 12 eylül anayasası yapılırken kenan evren bir ülkücü bir de solcu mu aldı yanına. kaldı ki alsalardı bile herkesin uzlaşacağı bir anayasa mümkün değil.

burada yapılan nedir? anayasada bir değişiklik ve bu değişikliğin halka sorulması.

ikincisi ve birincisinden daha önemli; hükümet iki sene önce bir anayasa hazırlayalım demedi mi? anayasa hazırlayalım dediğinde daha ortaya taslak çıkmadan istemezük denmedi mi? o senin dediğin uzlaşma nasıl sağlanacak? hükümet taslağı çıkaracak. sen beğendiğin ya da beğenmediğin şeyleri söyleyeceksin, o senin dediğin kurumlar tartışacaklar ortaya bir şey çıkarsa çıkacak.

buna gelmedi kimse ve o taslak tartışmaya bile açılamadı. tartışmaya açılmayı bırak; anayasaı değiştirmek istiyorsan tankı göze alırsın dedi dönemin chp başkanı deniz baykal.

o dönemlerdeki tartışmaları ne çabuk unuttuk anasını satayım.

sizi duyan da sanacak ki tayyip durup dururken sabahleyin bir kalktı hadi anayasanın bazı maddelerini değiştirelim dedi ve onu da kendi kendine değiştirdi ve referanduma gönderiyor sanacak.

ama bu da öyle değil; bu değişiklik yapılırken de uzlaşma komisyonu kurulmasını istedi ama chp katılmadı. mhp de katılmadı herhalde bilmiyorum.

senin dediğin uzlaşma nasıl oluyor alla sen?

uzlaşma kuruluna katılmayacaksın, anayasa taslağı ortaya çıkmadan hayır istemiyoruz diyeceksin adam kendi kendilerine değişikliği yapıp referanduma götürecek son çare olarak. ondan sonra neden bütün toplumla tartışmadın diye fırçayı basacaksın.

buna kurnazlık denir ancak.

gelgelelim ben daha önce de söylemiştim bu anayasa maddelerinin çoğunluğuna chp bile destek veriyor. 26 maddenin 24'üne destek veriyordu. hatta bu değişiklik yapılmadan önce üç maddeyi çıkar biz de evet verelim ve referanduma gitmeyelim demişti chp.

maraza üç maddede çıkıyordu ve bir madde meclisten geçmedi. kaldı iki madde.

onlar da anayasa mahkemesi ve hsyk ile ilgili maddeler.

ben baktım değişiklik eskisinden daha kötü bir değişiklik değil. üstelik biliyorsunuz ağer kötü olsaydı anayasa mahkemesi tamamen reddederdi. ama anayasa mahkemesi reddetmedi. reddetmediği gibi bir iki düzenleme çekti tam kıvamına getirdi. :P hayır demenin hiçbir anlamını göremedim o yüzden. bu yüzden evet. :)

#46 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 12:41

Sevgili suheda

Kıldan ve Sudan ibaret İnsanların verebileceği Kıldan ve sudan bir yanıt.
Kendinizi gayet güzel anlatmışsınız. Bana söyleyecek birşey bırakmamışsınız. Kıvırmadan, Çevirmeden, Kendinizi anlattığınız bu açık sözülüğünüzden dolayı sizi Tebrik ediyorum.



"süheda" dediğiniz sanırım ben oluyorum :P
rica ederim. ezber bozmayı, lise bittiğinde tam anlamıyla öğrenmiştim. artık kavrayarak anlamayı, analiz etmeyi, GÖRMEYİ, geniş düşünmeyi seviyorum. işime de yarıyo. tavsiye ederim. kesinlikle "evet" deyin. sonra zaten bi ışık göreceksiniz.

ayrıca antiqa nın ellerine yüz sürüyorum. neyden ötrü ? şahane açıklamasından ötrü.

#47 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 14:10

"süheda" dediğiniz sanırım ben oluyorum :P
rica ederim. ezber bozmayı, lise bittiğinde tam anlamıyla öğrenmiştim. artık kavrayarak anlamayı, analiz etmeyi, GÖRMEYİ, geniş düşünmeyi seviyorum. işime de yarıyo. tavsiye ederim. kesinlikle "evet" deyin. sonra zaten bi ışık göreceksiniz.

ayrıca antiqa nın ellerine yüz sürüyorum. neyden ötrü ? şahane açıklamasından ötrü.


İşlerimin yoğunluğu nedeniyle DALGINLIKLA BİR HATA OLDU. Sevgili SUHEDA hanımefendi den binlerce kere özür diliyorum. Umarım kırılmamıştır.
Size Gelince;
Sizi Kaale Almayı düşünmediğimden yazmayacaktım fakat sevgili suheda vesilesi ile yazmak zorunda kalıyorum.
Madem Yüz sürmeye meraklısın ben de biraz kulağına üfleyeyim
Demokratik Ülkelerde Referandum ile Demeokrasi bağdaşmaz. (İsviçrede Minare Yasağı referandumu Akıl ve bilgiye vurulmuş SİYASİ bir darbedir)
Demokrasiye Ofsaytan Gol atmak gibi birşey. Siyasilerin Arkadan dolanarak Kılıfına uydurmalarından başka birşey değil.
Üçüncü dünya kafasıyla düşünen demokratlara ve demokrasilere çuk diye oturtabilirsiniz.
En başından mundar olan bu eylem için çok teferruta da girmeye gerek yok.
Pastanın dışını süslemiş içine zehir koymuşlar buyurun yiyin diyorlar.
Ben kendim kendi tabağıma tek tek koyduğumu yerim diyorum.
Birilerini benim tabağıma koyduklarını yemek zorunda değilim.
Ben de Tabağıma Konulanı Yemiyorum diyorum.
Buyurun siz yiyebilirsiniz.

Sizin kendiniz kendinizi ifade ettiğiniz gibi. Kıldan ve Sudan düşünenler için ideal bir menü.
AFİYET OLSUN.

#48 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 17:00

@waranko

bu mevzuu da bukadar zorlayan tek kişisin. hadi her şeyies geçtim şu an muhalefet olduğunu sandığınız partiler zaten bu yasa değişikliği için mutabıkdı. yalnızca hsky / aym ile ilintili sorun çıkardılar. kalanları zaten kabul ediyolardı. şimdi şu durumda siz niye bu kadar cellalleniyorsunuz ?

yukarıda ve daha önce yazdıklarınıza bakıyorum da, yahu bir adet bile üsturuplu eleştiriniz yok, hepsi kasıntı. bir kendinize müslümansınız, bir ve de en fazla kendinize türksünüz sanırım.

şimdi son defa bir de ben üstünden geçeceğim, eğer anlamamak da ısrar ederseniz, bir dahakini hakikatten üstelik üşenmeden çin aksanıyla fince anlatacam.


bakınız waranko mücahit kardeşim, etrafda sizin gibi " bu referandum halkın orduya olan güveninin kırıyor, askerin gücünü baltalıyor, valtan elden gidiye, artık laik değiliz, hepimiz kara çarşaf giyecez, hepimiz ninjayız bik bik bik " gibi şeylerden yakınan çok.

bi kere türk silahlı kuvvetlerinin halkın nazarında zaten bi itibarı kalmadı. yenilmeyen nane kalmamış. bir emekli koramiral vardı, onun kayıtlarını hiç mi dinlemediniz ? hantepeden bi haber mi yaşıyorsunuz waranko ? ankara da ele geçirilen bir tır mühimmatın, ergenekon soruşturmasında ki mühimmatlarla seri numaralarının aynı çıkması sence tesadüf mü he güzel kardeşim ? tekin ' in evinde bulunan bombalar birer hatıra mıydı ?

darbe, aslında insanlara karşı düzenlenmiş bir plan değil miydi ? peki ya tsk dan sebebini suçunu dahi bilmeden atılan onlarca subay astsubay ? bunlar senin o taptığın ülkende yaşanmıyo mu ? bunlar nerede yaşanıyor wranko ? neyle çalışıyosun sen ? milliyetçi geçinen ergen öteleri gibi gazla filan mı ? oturup akıllı uslu usturuplu geniş vbe ileriye dönük yan kurmadan düşünüp de oy ve nasihat vermen gerekirken, neden birer satır atlayıp, yan çizip, hep ezberden bozma, buram buram gaz kokan postlar giriyorsunuz ki ?

* iki darbe arasında * adında bi kitabı var pala nın. okuyun. rezaleti görün. sonra çemkirin. kuru sıkmayın.
ve ve ve, eğer insanlar bu değişiklikden memnun olmaz da iktidarı indirirlerse, bu değişiklikler sayesinde yapılanlar maksimum 10 yıl sonra yok olacak. neyin telaşı yani bu ?

ayrıca, sözümün anlaşıldığı, hakarete uzanmadan güzelce tartışabileceğim bi ortamda sizinle tartışmak elbette isterim. sizin kullandığınız mahalle ağzını buna dahil etmeden söylüyorum. sevgili sühedadan dilediğiniz özür de umrumda değil, kapı gibi nicki görmeden ezberden post girdiniz diye düşünürüm ben. alışkanlıkdır. doğaldır :P

özeti; beğenmediğiniz yemeği, yemiyorsanız yemeyin. bu inanın kimsenin umrunda değil. açlıkdan ölebilirisiniz bile. bu tercihiydi deriz.
ancak , beğenmediğiniz o yemeyi, yemek üzere olanlar için kötülemeyin. ayrıca aynı yemeğin tabakda ki duruşuna da aldanmayın. görsellik her şey değildir :P

sırada coğrafya dersi var, açın bakalım gömleklerinizi




edit: şunu yazmamak için sigarayı ağzıma sokmuştum ama yazmadan edemeyecem sanırım, "kaal" özel bir isim değildir. ve özel olmayan isimler büyük harfle başlamazlar. yok hayır yani, aşırı türk, en çok türk, hep türk, çok türksünüz ya, dilinize de özen gösterin. biz de böyle örnek alalım sizi.:P

rastgele.

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.08.2010 - 17:08


#49 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 17:13

şu demokratları görünce gözlerim yaşarıyo, neyseki referandum tam bayramlarına denk geldi =)


sizin akp gitsin de nasıl giderse gitsin mantığınıza bi şey diyen yok, kuyruğunuza takılanlar komik oluyo waranko =)

ayrıca akp yolsuzluk kadrolaşma yapıyo vb lafları da vatan sevgisinden değil kendi muslukları kesildi diyedir yoksa bu kavramlar 2002 de icat edilmedi =)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#50 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 17:18

epru ; neden evet diyeceğim yazın üzerine canım çekti, bende mi evet desem ne. ne güzel olmuş o öyle tam kıvamında :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#51 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 18:13

bu mevzuu da bukadar zorlayan tek kişisin. hadi her şeyies geçtim şu an muhalefet olduğunu sandığınız partiler zaten bu yasa değişikliği için mutabıkdı. yalnızca hsky / aym ile ilintili sorun çıkardılar. kalanları zaten kabul ediyolardı. şimdi şu durumda siz niye bu kadar cellalleniyorsunuz ?



Bir sürü zırva yazmana gerek varmıydı ki.
Düşüncelerimin Çocuklar tarafında Kolay anlayabilmesi için ve gözünde canlandırabilmen için daha ne yazmam gerekiyor ki.
Bak !Herkezin çok sevdiği Pastadan bahsettim. İçindeki ZEHİRDEN bahsettim.

O pasta ki dışı çok güzel meyvelerle süslenmiş krema ile de bezenmiş HARİKA Gözüküyor ama ortasında ZEHİR var diyorum sence benim ZEHİR olarak nitelediğim ne olabilir. sen hala bu kadar celalleniyorsun diyebiliyorsun ya PES doğrusu.
Darbelerle beslenler Darbeden şikayet ediyor.
Darbe marbe diyerek Birkere burayı geç. Boşuna zaman kaybetmeyelim.
Ciddi şeyleri Konuşalım.

Bak ben sana diyorum ki .( Her biri sayfalar dolusu anlatım gerektirir.)
REFERANDUM DEMOKRASİ DIŞI BİR UYGULAMADIR.

Ofsaytan demokrasiye gol atmaktır.
12 Eylül 1980’de %95 EVET dedin de ne oldu?
Geç bunları .
27 Nisan Muhturacisi Büyük Anıtı bir incele bakalım .
Bunlar vakit kaybı.

Bu ülkenin iyiliği için Asıl sadede gelelim;
SEÇİM BARAJI %10 da Dururken senin şu yazdıkların içi boş niyetler taşıyan anlamsız yazı kalabalığından başka birşey olmuyor .
Aslında okunmadan çöpe gider.
Benim her seçimde Oylarım’ın çöpe gittiği gibi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neden %5 veya %3 değilde % 10 Buyur bunu açıklamasını yap.
Belki Adam gibi dişe dokunur birşeyler söylersin.

Hani Dokunulmazlıklar nerede ?
Müslümana dokunulmazlık zırhı yakışıyor mu.


Ayrıca Yazdıklarımı tekrar tekrar okumalarını pac ve dokuzharfe de tavsiye ediyorum.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.08.2010 - 18:20


#52 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 17.08.2010 - 18:33

bence inat ediyo :P

#53 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 09:26

Öyle mırıldanıp duracağına ne söyleyeceksen açık açık söyle.
Bak sana yazmayacağımı belirtmeme rağmen birsürü zamanımı verdim yazdım.
Bir çok da soru sordum.
Cevaplarını da bekliyorum.
Ağzından çıka çıka
Hepsi hepsi bu mu çıktı?

Bu mesaj antiqa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.08.2010 - 10:41
üstteki mesajı tamamen alıntı


#54 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 12:02

öncelikle, benimle olan mesafenizi " siz " şeklinde korursanız sevinirm. sonralıkla da :mad1: soruları önce ben sormuştum, fakat sizin aşırı heyecanınız, ilk paragrafımı alıntılayıp oraya takılıp ve sadece o paragrafa giydirmekten öte gidemedi.

yazdıklarımın algılanıp, sorularımın cevaplandığını görürsem, ne ala, o buram buram heyecan kokan sorularınızı hiç erinmem cevaplarım. gerçekten. ama şimdi bu çok zor. zaman zayi etmekten öte değil.
çünkü siz anlamaya kapalısınız. dedim ya ezbersiniz. ama ağzı bozuk bi ezbersiniz. üslubunuz filan çok çirkin. çok sevimsiz. insanlar fikirlerini ağız bozarak ve karşı tarafa giydirerek, ayar vererek kabul ettiremezler. bunlar küçük ama aklınızda olması gereken şeyler. detay olsun.

benim için tartışma;

"bu anayasanın kimler tarafından hazırlanıp düzenlendiğini ve ne çeşit entrikalarla insanlara dayatıldığını,ne denli bir sosyal çarpıklık, adaletsizlik ve hukuktan uzak olduğunu gayet iyi bildiğiniz halde, 82 yasasını farklı şeyleri bahane ederek bu pakede tercih edişiniz, bir riyakarlık örneğidir. boşuna vaaz yığmayın, siz evvela kendinize ihanet ediyosunuz.
sanırım unuttunuz, demokrasi hani değişime çevrilen bakıştı ? n'oldu ? "



burada zaten bitmişti.

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.08.2010 - 12:06


#55 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 14:38

27 Nisan Muhturacisi Büyük Anıtı bir incele bakalım .
Bunlar vakit kaybı.



kılıçdaroğlu belkide cumhuriyet tarihinin en büyük potunu kırarak, adeta mutluluktan uçarak destekledikleri paşayı ihtiraslar uğruna sattı ve bu palavra maalesef tabanda bile inandırıcı bulundu ::


kusura bakmayında darbenin d si bile sizin heyecanınızı patlatırken çıkıp suçlamalarda bulunmak seçmene hiç samimi gelmez =)

gerçi 28 şubatta akp yükselsin diye yapıldıydı dimi =)

şuna darbe seviyoz ama darbeler bizi darbeliyo diyinde samimi olun ya :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#56 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 16:43

çünkü siz anlamaya kapalısınız. dedim ya ezbersiniz. ama ağzı bozuk bi ezbersiniz. üslubunuz filan çok çirkin. çok sevimsiz.


epru

Tamam da.
Hak edene hak ettiği gibi davranılmasından daha doğal ne olabilir ki


Sen TEMELLERİ ÇERDEN ÇÖPTEN OLAN Bir PROJENİN ÜSTÜNE içi lüx eşyalarla döşenmiş ev YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN.
Yıkılıp Altında Kalınca mı aklınız başınıza gelecek. Yumurta şeye gelince misali.
Ama İşte o zaman iş işten geçmiş olacak.

Ben Israrla ve üzerine basa basa Daha demokrasinin giriş kapısı olan SEÇİM SİSTEMİNİN eşitliğe ve DEMOKRASİYE aykırı olduğunu söylüyorum. (Seçim rüşvetlerinden ve ahlaksızlığından seçim şikesinden şimdilik bahsetmiyorum)

Neden %10 ?????!!!!! Paketinizin içinde Yok. ??
Bu sebeple Ben TBMM ‘de Temsil edilemiyorum.
Niçin benim ‘’Oy’’larımı sobada tutuşturmalık olarak kullanıyorlarken sen hala nasıl oluyor da demokrasiden bahsedebiliyorsun.
Bu durumda TBMM’nin seçtiği kapıcı veya temizlikçi veya hakim veya savcı veya sıvacı veya boyacı veya duvarcı her ne ise benim iradem dışında seçiliyor- seçilecek
Benim Partim neden dışarıda kalıyor.
Sen önce bu barajı düşür de ondan sonra gel yanıma İşte o zaman Hakimden, savcıdan Hak dan HUKUKTAN konuşalım.

Bir diğer konu.

Neden PAKETİNİZDE Dokunulmazlıklar Yok.
Biz Müslümanız haşa biz çalıp çırpmayız!!! Yoksa Bundan dolayımıdır bu??
Haa!! işin raconunu şimdi anladım?
Bu işleri yapanlar Allaha Çaktırmadan yaparlar.. Yani Allahı Kandırdıklarını zannederler
Sonra döner Başkalarını da Allah ile Kandırırlar.
Sonra Utanmadan Hep birlikde Aynı kıbleye dönüp AYNI Secdeye Alınlarını koyarlar.
Allahı Kandırdıklarını-zannedenler Partisi ; Parti Propogandası Yaptıkları Cami Avlusunda soydukları İnsanlara Şovlar eşliğinde kıldıkları Meydan Namazlarından sonra Deniz Fenerinin Işığından Kutsanırlar.
Halbuki benim Dinim Kul Hakkı yiyeni Sonsuz Kadar Cehenneme tek gidişlik biletle gönderiyor.
Ayrıca Kamu Malına Tasallut edenlerle birlikte Bunlara Yardım ve Yataklık edenlere de Cehennemi sonsuza kadar kalacakları aders gösteriyor.
Bunları Ben söylemiyorum Kur’an Söylüyor.
Maun Süresini aç oku. Allah ne diyor bak !
AKP’liler Beşeri dünyada hesap vermek istemiyorsa Ben niye onların yaptıkları Yanlışlıklar yüzünden Uhrevi dünyada da sorumlu olayım ki.
Ben Şimdi Referanduma EVET Dersem bu suçlara kendi irademle ortak olacağım.
KEPAP OLMAYA HİÇ NİYETİM YOK.
Niye Olayım ki?

Gelelim diğer konulara;
Parti içi demokrasi yok iken . TBMM Tarikatler ve Cemaatlerin dışardan yönettiği bir kurum iken senin OY vererek İçeriye doldurduğunu zannetiğin adamlar Akıllarını TARİKATIN eşiğinde bırakmışlarsa bunun adına DEMOKRASİmi Diyorsunuz.

SONRADA DEMOKRASİ HAYRANIYIM DİYE DANSÖZ GİBİ KIVIRANLARA Kıvırma deyince Alınıyorlar.

Ben sana basit bir şey anlatayım.
Tavuk da, Şahin de Kuş familyasındandır İKİSİNİN DE KANADI VAR öyle değimli
Tavuk iki kanat çırpar bir ayağı yerde havalanır sonra alçakta bir yere tüner.
Bütün gücü budur.
Şahin ise Bütün gök yüzünü arar -tarar zıpkın gibi de avının üzerine dalar.
İşte Bizim Demokrasimizin gücü Tavuğun ki kadardır.
Anlatabildim mi?

Bırakın bu Darbeleri Darbeci masallarını senaryoları Hikayeleri.
Bizler Lafonten den masalları ilk okulda bıraktık. Siz hala Kaptırdığınız Peynirin Peşindesiniz.
Darbeci mi arıyorsun!!????
Bak; Gerçekten Belgeli, onaylı, itiraflı , 27 Nisancı Oracıkta duruyor.
Adama yazılı damgalı ŞÜKÜR ödülü ÜH madalyası verdiler. Yetmedi Altınada Kurşun geçirmez araba çektiler.
Başka Onaylı ve Belgeli Aynı zamanda UYGULAMALI Darbeci Arıyorsan Darbe DEDE Orada duruyor.
Senin Paketin bile adamın önünden geçerken saygıyla eğiliyor. Senin Paketin BU ADAMA sökmüyor
Ayrıca Darbe darbedir. Darbenin Ünüformalısı Sivili olmaz İkiside darbedir.
Eski Başkanımız Bush Tayip Erduğanı BOP Eş başkanı olarak Tayin etmişti.
Bu Böyle Uzayıp gidecek Bu Bölümüde senden dinleyelim. Hee ne dersin.
HAYIR demek için daha çok sebep var ama bu böyle uzayıp gidecek ben işime döneyim.
Gerisini sen anlat.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.08.2010 - 17:00


#57 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 16:49

%10 barajı, HSYK, dokunulmazlıklar vb akp iktidara geldikten sonra çıkan kanunlardır ikisi 2007 bi taneside 2008 tarihli *ihi
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#58 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 17:00

pac :D

#59 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 17:06

%10 barajı, HSYK, dokunulmazlıklar vb akp iktidara geldikten sonra çıkan kanunlardır ikisi 2007 bi taneside 2008 tarihli *ihi


Desene Kör olasıcalar Darbeci dedenin günahını alıp alıp dururlar. Negatten de iftira atmişlar.
Yoksam ki Türk kuzuları ABİYE Mİ bu iftirayı attı hee.
Pac sen söyledin ya doğrudur.

#60 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 18.08.2010 - 17:08

pac :D

sende Paketi açılmış saçılmışlar gibi gül bakalım.





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli